Arrenquen les Festes de Primavera i l'Ítaca

Arrenquen les Festes de Primavera i l'Ítaca
Palafrugell

Data: 25/05/2021

Intervenen: Albert Saiols, Pregoner Festes de Primavera; Ruth Gou, Organització; Carme Renedo; Directora General de Cultura; Fran Arnau, Festival Ítaca

Cap de setmana intens d’activitats a Palafrugell dins la 59a edició Festes de Primavera.

Divendres es va fer l'acte inaugural obrint l'exposició Història de les Festes de Primavera i Carroussel Costa Brava que recull diverses fotografies i fa un recorregut pels quasi 60 anys d’història de les Festes.  En el transcurs d'aquest acte es va entregar el diploma que acredita la festivitat com Element Festiu Tradicional d'Interès Nacional.

Al costat de l'exposició l'altre plat fort de les Festes de Primavera és l'espectacle l'Esperit de les Festes de Primavera, on sota la direcció de Dani Rebollo i David Galceran les colles del Carrussel Costa Brava fan un espectacle de teatre, música i dansa.

L'Ítaca comença amb un concert de Marcel i Júlia

El que també va arrencar divendres va ser la relació entre el Festival Ítaca i les Festes de Primavera. La plaça de Can Mario va gaudir del primer dels concerts d'aquest festival de música empordanès amb la presentació del primer disc de Marcel i Júlia.

L’ex cantant i compositor de Txarango, Marcel Lázara, i la seva companya de viatge, Júlia Arrey, han construït un nou projecte musical que després d’arrelar uns anys ara dóna els seus fruits: el seu primer disc En Òrbita.

Acompanyats d’una nova banda, Marcel i Júlia van posar en òrbita les llavors d’aquesta nova etapa en la que ens conviden a reflexionar amb una proposta positiva i constructiva sobre el canvi climàtic i la sostenibilitat d’un model de societat que viu allunyada dels cicles naturals de la vida.

La relació entre l'ítaca i les Festes de Primavera va continuar dissabte amb un concert del Petit de Ca l'Eril i continuarà els propers anys.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat