El personal de la neteja als centres sanitaris actua de tallafocs contra el coronavirus

Netegen i desinfecten cada racó dels hospitals i si habitualment ho fan per garantir la higiene dels centres sanitaris des de fa setmanes treballen de valent convertint-se en autèntics tallafocs per la propagació del coronavirus.  Els treballadors i les treballadores de la neteja s’ocupen de transformar espais contaminats en espais segurs per pacients, residents i pel personal assistencial.

A l’Hospital de Palamós l’equip de neteja de l’empresa Emporhotel acostumada a desinfectar espais d’aïllament ara té espais de major magnitud als centres com són la planta COVID, la UCIM COVID i les urgències a l’Hospital. També els nous circuits a l’atenció primària; la nova unitat COVID a Palafrugell Gent Gran, la neteja preventiva de Palamós Gent Gran o fins i tot nous espais com els recursos hotelers que s’han habilitat.

El personal de la neteja utilitza equips de protecció individuals (EPI) durant tota la jornada laboral que provoca més sudoració i esgotament al final del dia. Per la neteja s’apliquen nous desinfectants i noves tècniques de neteja amb ozó i constantment el personal és informat i format per a la correcta aplicació dels protocols canviants segons els moments de la pandèmia.

En aquestes setmanes de lluita contra la propagació de la COVID-19 més que mai el personal de la neteja s’ha visibilitzat com un col·lectiu imprescindible i que està al peu del canó des de fa anys. Als Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) el col·lectiu sent que forma part d’una comunitat, on cadascú realitza les seves tasques i funcions assignades per fer front a una lluita comuna.

El repte és ara mantenir aquesta agilitat d’adaptació als nous circuits i necessitats que s’obren amb el retorn progressiu de l’activitat assistencial.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat