L'INS Frederic Martí i Carreras torna a començar el curs separat en dos centres allunyats

Palafrugell

Data: 12/09/2019

INTERVÉ: Jaume Fernández, director de l'INS Frederic Martí i Carreras

De l'institut de secundària Frederic Martí i Carreras de Palafrugell a l'escola d'infantil i primària Barceló i Matas del mateix municipi hi ha una separació en cotxe d'uns dos quilòmetres i mig que ocupa un temps de més de deu minuts a les hores puntes. Això és una simple dada que en si no hauria de ser un problema. El fet, però, és que per tercer curs consecutiu les classes de l'institut estaran repartides entre els dos centres

Any nou i queixes continuades per part de la comunitat educativa del Frederic Martí. Denuncien que la falta de planificació del Departament d'Educació pel que fa a la demografia elevada entre els actuals cursos de secundària va fer que s'hagués d'arribar a aquest pedaç. Per minimitzar l'impacte el claustre va decidir que només es portaria al Barceló i Matas el batxillerat i que els alumnes no haurien de canviar de centre al llarg d'un mateix dia. Malgrat això, el professorat sí que ha de conviure amb l'estrès i els retards propis del trajecte. 

Enguany, a més, les complicacions han crescut. Hi ha set grups de batxillerat i per primer cop no hi caben tots al Barceló i Matas i no poden tenir una aula assignada a cada classe. 

Com que aquesta problemàtica anirà a més en els propers cursos tant departament com institut coincideixen en que s'ha de buscar una solució de base. Encara no hi ha propostes oficials però des de la direcció del Frederic Martí i Carreras creuen que alguns centres de primària del municipi, com el mateix Barceló i Matas o el Pi Verd, estan capacitats per convertir-se en instituts escola amb línes d'ESO. També defensen que s'hauria de pensar ja en la construcció de nous edificis de secundària. Sigui quina sigui la mesura, volen que s'hi arribi de forma imminent perquè la situació els sembla insostenible. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat