L'Ajuntament de Begur diu que no hi ha conflicte entre nudistes i tèxtils a l'Illa Roja

Begur

Data: 12/08/2021

Eugeni Pibernat, regidor de turisme 

Els 180 metres que configuren la platja de l'Illa Roja de Begur s'han vist embolicats en una polèmica entre nudistes i banyistes tèxtils. La convivència entre els dos col·lectius perviu des de fa anys. Tot i això, ha estat la instal·lació d'una guingueta que ha aixecat la polseguera a una de les cales més fotografiades del municipi.

Des de finals dels anys 70 que es té constància del nudisme a l'Illa Roja, esdevenint així, pionera en aquesta pràctica a Catalunya. A través de les xarxes socials i els espots publicitaris, la platja ha guanyat popularitat amb una, cada vegada major, presència de visitants tèxtils.

La instal·lació d'una guingueta ha portat a una vintena de naturistes a concentrar-se, aquest darrer cap de setmana, a la platja. El motiu, segons el col·lectiu, és  "demanar respecte pel nudisme", i "sentir-se còmodes per poder-lo practicar lliurement".

Des del consistori asseguren que "no tancaran la platja només pels naturistes". A més, remarquen no existeix conflicte, i que no cal senyalitzar l'espai com a tal, perquè "està obert a tothom". De fet, una banyista fou sancionada, al mes de maig, amb 1.420 euros per voler pintar la frase "platja nudista" en unes roques de la cala.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat