Concentració per donar suport a les dones iranianes

Palamós

Data: 27/11/2022

Els ciutadans de Palamós han donat suport a les dones iranianes i a la revolució que el seu país viu des de l'assassinat de Masha Amini. La concentració ha mostrat el rebuig a la repressió de la policia iraniana i ha condemnat les més de 15.000 detencions en els últims dos mesos. La convocatòria, feta per Esquerra Republicana del Baix Empordà, ha comptat amb la presència d'un ciutadà iraní, que ha explicat com estan vivint i el que significa per l'Iran aquesta revolució.

Palamós ha condemnat les agressions que pateixen les dones iranianes des de la revolució arran l'empresonament de Masha Amini, el passat 13 de setembre. Amb l'inici a la pista de bàsquet del Passeig del Mar, la concentració ha avançat fins als Jardins u d'octubre amb el lema "Vida, dona, llibertat". Una manifestació que ha volgut ser una mostra de suport cap al poble iranià.

En acabar, membres d'Esquerra Republicana del Baix Empordà han llegit un manifest. Han denunciat la detenció, l'agressió i la mort de Masha Amini en mans de la policia iraniana, de la mateixa manera que han reivindicat l'alliberament dels més de 15.000 detinguts.

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, i el diputat al Congrés dels diputats, Joan Maragall. A la concentració també hi ha participat en Hansy, un ciutadà iranià que fa 42 anys que viu a Catalunya. Ha explicat la situació de les dones i homes que estan participant en aquesta revolució i ha recordat que "aquesta revolució va començar amb les dones i que acabarà amb la seva llibertat".

La protesta també ha volgut recordar la situació de les dones a l'Afganistan i la violència que pateixen per part del govern talibà.

Els parlaments també han assenyalat la necessitat d'acabar amb el sistema patriarcal, present en la majoria de països del món, i ha demanat als estats europeus a posar fi a les polítiques que legislin la indumentària de les dones. En acabar s'ha fet un minut de silenci per totes les víctimes d'aquesta revolució.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat