Més facilitats a les persones amb mobilitat reduïda a les platges de Palamós

Més facilitats a les persones amb mobilitat reduïda a les platges de Palamós
Palamós

Data: 21/07/2022

L’Ajuntament de Palamós continua treballant per ampliar i millorar les mesures per facilitar el bany a les persones amb mobilitat reduïda o baixa mobilitat a les platges del municipi.

A la Platja Gran de Palamós s’ha ubicat una barana dins l’aigua que connecta l’espai de bany amb la primera línia de sorra de la platja per així crear un suport per poder entrar i sortir amb més facilitat i superant el desnivell de la sorra, a més permet donar estabilitat en cas d’onatge, evitant caigudes.

Aquesta mesura s’aplica com a prova pilot per valorar el seu funcionament i el grau de satisfacció entre els banyistes usuaris.

També s’ha fet una nova passera ubicada a la Platja Gran del municipi. Amb aquesta ja són 5, té la diferència, però, que ha estat elaborada amb material de plàstic reciclat i amb 20 centímetres més d’amplada, mesurant en total uns 2 metres, de manera que facilita l'encreuament de dues cadires de rodes.

Altres espais adequats són les dutxes adaptades; les “Línies de vida”, un sistema de corda ancorada amb boies que ajuda a l’hora d’entrar i sortir de l’aigua. D’altra banda, també hi ha zones d’ombra ubicades al costat dels mòduls de socorrisme. En cas de necessitar ajuda per banyar-se, hi ha un servei de bany assistit a càrrec de personal exclusiu, i diferents materials com cadires amfíbies, crosses aquàtiques, grues de suport per al trasllat i armilles salvavides. Per últim, cal destacar que els aparcaments propers situats a la platja Gran, de la Fosca i Castell, tenen una zona d’estacionament reservat per a persones amb baixa mobilitat. Durant la primavera, el servei de Brigada ha dut a terme actuacions per millorar-hi i adequar-hi l’accés.

El servei de bany assistit a la platja Gran de Palamós es realitza diàriament de 12 a 18 h. A la platja de la Fosca el servei de bany assistit s’ha de demanar amb cita prèvia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat