L’Estartit celebra la seva tradicional festa dedicada als pirates i corsaris

Torroella de Montgrí

Data: 27/09/2020

INTERVÉ: Sabina Plaja, Tècnica de cultura de l’EMD de l’Estartit 

Malgrat les complicacions derivades de la covid-19, l’Estartit ha aconseguit tirar endavant la seva tradicional festa dedicada als corsaris i pirates. Durant tot el cap de setmana s’han fet tot tipus d’activitats ambientades en aquests personatges i pensades per a tota la família.

Les Illes Medes han estat des del segle XVI refugi de pirates i corsaris. Des d’allà preparaven els seus atacs a terra ferma en diferents municipis de la Costa Brava, com per exemple l’Estartit. Des de fa 15 anys aquesta localitat celebra una fira ambientada en aquella època. Una proposta que implica a tot el teixit social del poble i que agrada  tan a grans com a petits.

Una festa que sempre se celebra el tercer cap de setmana de setembre i que té com a objectiu rememorar aquells temps. Ho fa a través de visites guiades, exposicions, visites teatralitzades, tallers, desfilades o demostracions de lluita. Enguany tot plegat adaptat a les mesures de seguretat derivades del coronavirus. Això sí, els organitzadors tenien clar que era important poder-ho tirar endavant.

Aquesta setzena edició de la fira ha estat molt ben rebuda i ha contribuït a animar l’ambient de la vila que s’ha vestit per l’ocasió. També ha ajudat a molts dels seus participants, per exemple  als artistes, que des de fa mesos veuen com moltes de les seves cites anuals queden suspeses a causa de la covid-19.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat