Una quarantena de professionals sanitaris participen en el curs sobre parts a l'aigua

Palamós

Data: 11/05/2022

Una quarantena de professionals sanitaris de diversos centres participen en el curs sobre parts a l'aigua que ha impartit l'especialista Barbara Harper. La formació de dos dies, s'ha realitzat al Centre d'Atenció Primària de Palamós. Precisament, l'hospital de la comarca està treballant per poder donar aquesta opció de part a les embarassades.

Una quarantena de professionals sanitaris, entre llevadores, pediatres i ginecòlegs i ginecòlogues de diversos centres escolten amb atenció aquesta classe sobre els avantatges i els beneficis dels parts a l'aigua i com implantar un protocol segur. La nord-americana Barbara Harper, experta en parts a l'aigua i parts fisiològics respectats, ha estat l'encarregada d'impartir aquest curs al Centre d'Atenció Primària de Palamós per preparar als professionals sanitaris, dotar-los de més coneixements i actualitzar-los la informació basada en l'evidència.

Aquest tipus de part en què tot o part del període de dilatació o expulsiu es produeix a l'aigua és una opció que se li ofereix a la dona en el moment de tenir un fill com a alternativa al part natural gràcies als beneficis que comporta, com per exemple la disminució del dolor. Precisament, la Unitat d'Infància i Dona de l'hospital de Palamós hi està treballant per poder oferir més opcions a les dones embarassades.
Barbara Harper, també fundadora i directora de Waterbirth International, organització que investiga els efectes de l'aigua sobre el part, la mare i el nadó, explica que el principal avantatge és la llibertat de moviment.

Pels nounats també és beneficiós néixer en una banyera. Explica que als nadons els agrada, que neixen molt tranquils perquè l'entorn és similar al que es trobaven dins la panxa de la seva mare. De fet, floten i no s'ofeguen.

Però estan totes les mares preparades per afrontar aquest tipus de part? Barbara Harper creu que l'únic que cal que tinguin és confiança en el seu cos i en el procés del naixement.

Una pràctica que defensa i estudia des del 1983 i que cada vegada explica que és més comuna.

Durant aquest curs de dos dies, , els participants han pogut fer pràctiques amb una banyera de parts  guiats per la docent. També han realitzat jocs de rol de com assistir en un part i de com controlar les complicacions. La formació ha comptat amb un servei d'intèrpret


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat