Consells, recomanacions i prohibicions per viure una revetlla segura

Baix Empordà

Data: 23/06/2022

Cal tenir molta precaució a l'hora de fer ús de la pirotècnia i d'encendre fogueres. A continuació fem un petit repàs de consells i recomanacions per viure una gran nit de Sant Joan sense ensurts.

Tots volem gaudir d'una bona revetlla de Sant Joan sense emergències, ensurts, accidents ni incendis. Per aquest motiu cal recordar una sèrie de consells, recomanacions i prohibicions per tal de viure la nit amb total seguretat.

Pel que fa a les fogueres, per encendre-les en sòl urbà separat de zona boscosa és necessari demanar la corresponent autorització municipal, no està permès fer-les a menys de 15 metres de façanes i de vehicles ni a l'asfalt, han de permetre el pas de vehicles d'emergència i cal tenir a mà els mitjans per apagar-lo i comprovar que el foc s'ha extingit. Si fa vent, no està permès encendre-les.

També resta prohibit fer foc i tirar petards en zones forestals i a la franja de 500 metres que les envolta o en zones de risc d'incendis, no es pot cremar ni papers ni teixits i tampoc utilitzar líquids inflamables.

Pel que fa a l'ús de la pirotècnia, es recorda que els petards no s'han de subjectar amb les mans ni llançar-los contra ningú, no s'han de desar a les butxaques ni manipular-los des de balcons ni finestres i s'han d'emprar mitjans segurs per encendre el material pirotècnic, com metxes o similars.

Hi ha tres categories de material pirotècnic, F1, F2 i F3.

Segons la normativa vigent, els articles d'F1 com poden ser les bombetes, les bengales o els voladors, resten prohibides per a menors de dotze anys i marquen una distància de seguretat en encendre'ls de, com a mínim, 1 metre de distància.

Els articles de categoria F2 estan prohibits per a menors de setze anys i la distància ha de ser igual o superior als 8 metres. Serien productes com les rodes, traques, bengales o xiuladors.

En últim lloc, la categoria F3 fa referència als petards i coets, tant mitjans com grans. Són els més perillosos i només poden ser manipulats per persones majors d'edat. En aquest cas la distància de seguretat ha de ser igual o superior als 15 metres.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat