Més de 1200 alumnes de Palafrugell participen en tallers de l'Espai Dona

Més de 1200 alumnes de Palafrugell participen en tallers de l'Espai Dona
Palafrugell

Data: 10/01/2018


Un total de 1218 alumnes han participat dels tallers de prevenció i sensibilització que organitza de forma anual l’Espai Dona de Palafrugell. Cal destacar que al llarg del curs 2016/2017 s'han dut a terme cinquanta-cinc tallers. 

En aquests tallers hi ha participat alumnes de 4t, 5è i 6è de primària, dels centres Pi Verd, Barceló i Matas, Torres i Jonama, Carrilet i Vedruna; mentre els alumnes de 2n, 3r i 4t d’ESO que hi han participat eren dels centres Sant Jordi, Prats de la Carrera, IES Frederic Martí i UEC. En aquests tallers s’han treballat elements com la desigualtat entre gèneres, les reflexions sobre masclisme i feminisme, els estereotips, la publicitat, les relacions de parella i saber detectar elements que poden desencadenar relacions de violència.

Després de cada taller l’alumnat ha contestat un qüestionari d’avaluació. Del recull de dades, s'han observat diferències entre l'alumnat de gènere femení i gènere masculí, sobretot pel que fa a la pregunta si tindran un canvi d'actitud en el seu dia a dia després de fer el taller i la valoració general d'aquest, on l'alumnat de gènere femení ha puntuat més alt que l'alumnat de gènere masculí.
Pel que fa referència a la valoració global dels tallers per part del propi alumnat, cal destacar que ronda al voltant d'una puntuació de 4,2 sobre 5, el que significa que l'alumnat rep de forma molt positiva aquest tipus de tallers i els valora, per diferents motius, molt bé.

L’Espai Dona de Palafrugell és un servei de l'Àrea de Benestar Social, Ciutadania i Igualtat que desenvolupa activitats per promoure la igualtat efectiva entre dones i homes. Disposa d'un SIAD (Servei d'Informació i Atenció per a Dones) on s'ofereix atenció individual, grupal i assessorament legal gratuït. També desenvolupa i fa el seguiment del Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre dones i homes, i duu a terme activitats de sensibilització i prevenció.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat