La Begurenca Patrícia Plaja, Mosca Grossa del Col·legi de Periodistes

La Begurenca Patrícia Plaja, Mosca Grossa del Col·legi de Periodistes
Begur

Data: 26/10/2018

La begurenca Patrícia Plaja ha guanyat la Mosca Grossa del Col·legi de Periodistes per la seva tasca com a cap de comunicació dels Mossos d'Esquadra durant els atemptats del 17A a Barcelona i Cambrils.

La delegació gironina del Col·legi de Periodistes de Catalunya va celebrar la seva festa anual a la Casa de Cultura on va fer entrega de les Mosques de la Informació. Uns guardons que s'entreguen per homenatjar, valorar o criticar la feina d'institucions i personalitats en relació als professionals de la informació, amb votacions dels propis periodistes.

Reivindicació de la feina de Plaja

En la categoria de Mosca Grossa els finalistes van ser l'excap de comunicació dels Mossos d'Esquadra, Patrícia Plaja; el cap de premsa de la UE Olot, Oriol Boix; i el responsable de premsa de l'ACA, Xavier Ramírez. Plaja va guanyar amb el 47% dels vots.

Els periodistes van valorar la "gran tasca" que Plaja va fer durant els atemptats del 17A a Barcelona i Cambrils i també van reivindicar la seva feina després que el Govern Espanyol la cessés fulminantment en aplicació de l'article 155 per haver fet una piulada crítica amb la sentència de La Manada.

Mosca Borda per Salut

En l'apartat contrari, el de la crítica, la Mosca Borda se la ve endur el cap de comunicació del Departament de Salut, Marc Bataller, per "lentitud, manca de col·laboració i poca transparència". Aquesta és la tercera vegada que Bataller queda finalista d'aquest antiguardó perquè "ofereix poca i mal detallada informació" i perquè "no dóna cap facilitat a la premsa local".

Bataller es va imposar amb el 39% dels vots. Només dos punts per sobre el Servei d'Emergències Mèdiques. L'altre candidat era Oriol Mas, cap de premsa de l'Ajuntament de Girona.

S'entreguen mosques honorífiques

Les mosques honorífiques se les van endur els 5 rectors que fins ara hi ha hagut a la Universitat de Girona, el ninotaire Joan Antoni Poch (JAP) i Narcís Planas.

El guardó el va dissenyar l'artista Isabel Banal.

Foto: Col·legi de Periodistes

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat