Les famílies de l'Escola El Carrilet i USTEC demanen que es revoqui la direcció del centre

Palafrugell

Data: 28/07/2022

Malgrat el curs fa dies que s'ha donat per finalitzat, les famílies i part de l'equip docent de l'Escola el Carrilet de Palafrugell, han cregut convenient denunciar públicament les males praxis que apunten que l'equip directiu del centre porta exercint en els dos últims cursos i que afecta famílies, alumnes i personal educatiu.


Una vintena de mares i pares d'alumnes de l'Escola Carrilet de Palafrugell així com representants d'USTEC-STEs -en representació de part de l'equip docent- s'han concentrat la passada tarda de dimecres davant del centre per denunciar públicament la situació que perceben des de fa dos anys.
A través de la lectura de dos manifestos, han denunciat una manca de transparència en la implementació del projecte de direcció i diverses irregularitats en el consell escolar i en la relació amb l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA).
 

No es convoca adientment dins el termini i en la forma escaient les reunions del Consell Escolar, no es facilita la informació requerida, moltes preguntes queden a l'aire i sense atendre, quan es dona contesta és parcial i sense contingut, i alguns actes del Consell no es redacten de forma adient' - Text extret del manifest redactat per l'AFA

La situació ha portat a una pèrdua de confiança per part de les famílies cap a l'equip directiu del centre, que reclamen que es revoqui. 

 

Aquesta desconfiança l'ha provocat el canvi de model pedagògic, les males praxis, la poca transparència, la rigidesa, l'autoritarisme i l'abús de poder, les dificultats a la participació i la no continuïtat del professorat altament qualificat." - Text extret del manifest redactat per l'AFA

També lamenten que en els darrers dos anys ha abandonat el centre el 80% de la plantilla de professors. El curs 20/21 van plegar 12 docents i enguany, 15 més, d'un claustre de 39 mestres en total.

Més d'una setantena de famílies han signat el document de queixa on s'argumenten totes les preocupacions sobre la situació a l'escola. Un manifest que va ser elaborat i entregat a Inspecció dels SSTT de Girona del Departament d'Educació el mes de maig d'aquest 2022. En aquest sentit, també han denunciat la manca de respostes i d'ajuda per part del Departament.

L'Escola Carrilet va iniciar un camí d'aprofundiment cap a la transformació pedagògica el curs 2016-17. Aquest mètode s'havia de començar a aplicar de forma esglaonada i era fruit d'una decisió del claustre que s'havia anat gestant des del naixement del centre, fa dues dècades.

La nova direcció del centre que va entrar fa dos cursos va presentar un projecte en què es manifestava la voluntat de donar continuïtat al projecte anterior. Tanmateix, les famílies no tenen la percepció que estigui esdevenint aquesta continuïtat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat