La Benedicció de Rams enceta la Setmana Santa

Acaba la Quaresma i comença la Setmana Santa amb el diumenge de rams. Nens i nenes de totes les edats i adults amb les seves palmes, palmons o amb branques de llorer i d'olivera han omplert totes les esglésies i parròquies del Baix Empordà per rebre la benedicció del seu mossèn.

A Castell d'Aro, ha estat un diumenge de rams passat per pluja. Un cop el mossèn els ha beneit totes es palmes i palmons, els assistents han entrat a l'esglèsia per començar com és tradicional la missa de rams.

Aquestes festes tot i que la majoria les celebri són d'orígen cristià i precisament el dia de Rams es commemora l'entrada de Jesús a Jerusalem, una arribada que se simbolitza amb la població aixecant les palmes i les branques d'olivera i llorer. 

Anys enrere les palmes que quedaven beneïdes per Rams es posaven als balcons o a les portes de les llars per protegir-les de bruixes i dimonis. A pagès es cremaven perquè es creia que així la terra seria més fèrtil. Avui s'han perdut moltes d'aquestes tradicions però el Diumenge de Rams segueix sent per molts un dia de celebracions familiars. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat