Arrenca la campanya de vacunació de la grip de forma simultània a la dosi de reforç Covid

Baix Empordà

Data: 27/10/2021

Cua ininterrompuda a l'exterior de l'Estadi Municipal de Palamós que fa presagiar una bona adhesió per part de la ciutadania a la campanya de vacunació de la grip. Aquest dimecres les Àrees Bàsiques de Salut de Palamós, La Bisbal d'Empordà, Torroella de Montgrí i Palafrugell han començat a administrar les primeres dosis a les persones majors de 60 anys, malalts crònics i embarassades. Enguany, la campanya ha arrencat de forma simultània amb la dosi de reforç de la Covid a la població majors de 70 anys i immunodeprimits.

Seguint l'exemple de l'any passat, la vacunació es trasllada dels Centres d'Atenció Primària als punts vacunals. La voluntat és evitar la concentració de persones. Així doncs, es podran accedir als recintes amb cita prèvia o de manera lliure, segons les franges establertes prèviament per cada Àrea. No obstant això, els ciutadans de localitats amb un menor nombre d'habitants podran rebre la vacuna de la grip en els seus consultoris locals. 

L'any passat es van vaccinar un total de 14.537 persones, amb major incidència a Palamós i Palafrugell. Si bé és cert que és una xifra baixa, la grip va passar pràcticament desapercebuda davant la Covid. Una situació contrària a l'actual, que ja s'està notant la circulació de virus respiratoris.

La vacuna de la grip és monodosi i es pot administrar el mateix dia que el tercer reforç de la Covid, això sí, en el braç contrari. Els centres gestionats pels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà allargaran la campanya fins al 31 de gener del 2022.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat