La Costa Brava acollirà el primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu

La Costa Brava acollirà el primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu
La Costa Brava es posiciona i es projecta internacionalment com una  destinació de turisme esportiu de primer ordre amb la realització del  primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu a Lloret de Mar el 25 i 26 de  novembre. 

El congrés programa conferències, tallers i taules rodones, i comptarà  amb ponents de reconegut prestigi internacional i l'assistència de mig  miler de professionals i experts del sector per abordar els reptes que ha  imposat la COVID-19 i tractar sobre les principals tendències en l’esport  i l’activitat física, la innovació en el desenvolupament esportiu, la  diversitat, la inclusió i la sostenibilitat en el món de l’esport.


La demarcació de Girona s'erigeix com una destinació esportiva de primer ordre mundial gràcies al ciclisme de carretera; l’organització de tornejos de  futbol, bàsquet, golf i tennis; la realització de copes i mundials de vela i esquí, o la programació de camps d’entrenament. Els promotors de l’esport i els  agents turístics s’uneixen per desenvolupar l’esport des de la vessant turística  a fi de rendibilitzar els avantatges competitius que ofereixen el clima i els  paratges naturals de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Sumant-hi la qualitat  de l’oferta turística i de les excel·lents instal·lacions esportives, pretenen captar  nous públics, organitzar estades d’entrenament i competicions esportives de  gran abast. 

En aquest sentit, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació  de Girona i l’Ajuntament de Lloret de Mar reforcen el seu posicionament en  aquest sector col·laborant i participant activament en l’organització del primer  Congrés Mundial de Turisme Esportiu. L’esdeveniment, l’impulsen l’Agència  Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya i l’Organització Mundial  del Turisme (dins del marc de l’Agenda per al Desenvolupament Sostenible  2030) i tindrà lloc el 25 i 26 de novembre al Palau de Congressos Olympic de  Lloret de Mar en un format híbrid.

El congrés professional es fixa com a objectiu principal reforçar la relació entre  el turisme esportiu i el desenvolupament sostenible i inclusiu, la diversificació,  la diferenciació i la desestacionalització. L’esdeveniment comptarà amb  ponents de reconegut prestigi internacional i amb l'assistència de mig miler de  professionals i experts en un complet programa de conferències, tallers i taules  rodones. Simultàniament al congrés, es programaran diverses activitats  esportives per als assistents, hi haurà comunicacions acadèmiques i visites  tècniques a instal·lacions esportives de la demarcació, i alhora s'habilitaran  espais per als treballs en xarxa a fi que els participants puguin aprofitar  sinergies. La programació i les preinscripcions al congrés es realitzen al web https://worldsportstourismcongress.org/.  

La Costa Brava i el Pirineu de Girona, destinació de turisme esportiu  capdavantera d’Europa 

Les comarques gironines comptem amb una llarga tradició organitzativa  d’esdeveniments i competicions esportives indoor i outdoor, en equip i  individuals, amateurs i professionals, nacionals i internacionals, com ara de  futbol, basquet, ciclisme, natació, triatló, rem, piragüisme, atletisme, vela,  running, tenis, golf, i moltes altres disciplines, que apleguen milers d’esportistes  i la situen com una destinació capdavantera en l’àmbit europeu. És remarcable  com en els darrers anys ha guanyat pes l’activitat ciclista i de triatló a la  demarcació gràcies a la instal·lació permanent d’esportistes i equips  professionals d’elit d’aquestes disciplines. 

Els esdeveniments esportius de qualsevol dimensió i procedència mobilitzen  esportistes, acompanyants i visitants, i donen com a resultat un gran impacte  econòmic en els territoris que els reben. Segons el Centre d’Estudis Sports Lab  de la Universitat Pompeu Fabra, el 2018, prop de 260.000 turistes  internacionals van escollir Catalunya per motius esportius i això va generar una  despesa de més de 139,5 milions d’euros. 

En aquest sentit, fa cinc anys es va constituir el Club de Màrqueting de Turisme  Esportiu de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, impulsat pel Patronat de  Turisme Costa Brava Girona, per estructurar, potenciar i promoure  específicament l’oferta de turisme esportiu existent a la demarcació entre els  públics —esportistes, empreses, equips, federacions i entitats esportives  amateurs i professionals— d’arreu del món. Actualment aquesta plataforma  promocional reuneix una cinquantena d’entitats i empreses diverses que  ajunten esforços i sinergies a fi de generar noves oportunitats de negoci en el  territori.

Amb anterioritat, l'Agència Catalana de Turisme va crear la Marca de Turisme  Esportiu, una distinció que s'atorga als municipis, equipaments i empreses  especialitzades que compleixen els estàndards de qualitat en les diferents  disciplines esportives. Els reconeix l'excel·lència en els recursos i els serveis  perquè esportistes d'elit, professionals i fans dels grans esdeveniments  esportius puguin realitzar la pràctica esportiva o gaudir d'esdeveniments i  campionats. Lloret de Mar va ser un dels municipis pioners a rebre el certificat  Destinació de Turisme Esportiu (DTE) per l'Agència Catalana de Turisme. El  2006, en les disciplines de futbol, atletisme, natació, esports col·lectius i  ciclisme; posteriorment, en running i triatló. El municipi disposa d’una àmplia  infraestructura hotelera per donar cabuda a tots els assistents al congrés i als  diferents esdeveniments paral·lels. La població rep anualment més de 60.000  esportistes i acompanyants, i durant l'any 2019 va acollir un total de 446  esdeveniments i competicions esportives. 

Per la seva part, l’any 2015 Girona va obtenir el certificat en les especialitats  de ciclisme, atletisme, natació, tennis i running. La Marca de Turisme Esportiu  s’ha lliurat també als equipaments esportius de referència de la Ciutat Esportiva  de Blanes, l’estany de Banyoles i el centre Skydive Empuriabrava a Castelló  d'Empúries.  

Per a més informació: 
Premsa Patronat  
vmas@costabrava.org  
Mòbil: 686 363 656

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat