L'acord per a l'ampliació de l'Escola Portitxol posa fi a una batalla de més de 30 anys

INTERVÉ: Francesc Ferrer, president de l'EMD de l'Escala

L'Escola Portitxol de l'Estartit comptarà, en un futur no molt llunyà, serà un centre amb dues línies. Això serà possible gràcies al projecte d'ampliació del centre que han acordat l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i el Departament d'Educació. L'ampliació era un reclam històric. I és que el procés fins a donar llum verda al projecte s'ha allargat fins a tres dècades. Avui dia, amb gairebé 250 alumnes matriculats, els infants de P3 havien de fer les classes en un barracó per falta d'espai per poder ampliar les instal·lacions.

L'any 1991, una sentència del Tribunal Suprem va dictaminar que l'hotel Bell Aire de l'Estartit estava ocupant 216 metres quadrats del terreny municipal on hi ha l'escola. Des de llavors, cap dels governs locals de Torroella de Montgrí els havia pogut recuperar. Aquest espai és on ara, s'hi podrà portar a terme l'ampliació, que s'espera que vegi la llum entre els anys 2022 i 2023.

En ser una escola de màxima complexitat, es preveu que el projecte s'incorpori al pròxim pla d'inversió del Departament d'Educació. 

L'Escola Portitxol és l'única escola d'educació infantil i primària de l'Estartit. Es va inaugurar el mes de setembre de l'any 1991, per la qual cosa enguany, a la celebració del seu 30è aniversari, se li suma el fet que s'hagi desencadellat una problemàtica que ha estat present en tota la trajectòria del centre, des dels seus inicis fins a l'actualitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat