Després de 4 mesos, el campanar de Calonge torna a tenir veu

El poble de Calonge no sentia el so del campanar de l'Església de Sant Martí des de principis d'octubre a causa de la caiguda d'un llamp. Ara que per fi s'ha aconseguit reparar, per a celebrar-ho, els impulsors de 'Calonge quina hora és?' han organitzat una xocolatada popular i la lectura d'un manifest aquest dissabte 11 de febrer a les cinc de la tarda.

Després de 4 mesos mut, el poble de Calonge per fi ja torna a tenir veu!

I per a celebrar-ho, aquest dissabte 11 de febrer s'ha fet una gran xocolatada popular i la lectura d'un manifest a la Plaça Major, ja que a la vila hi torna a haver soroll, després que el repic de les campanes de l'Església de Sant Martí emmudissin des de principis d'octubre, a causa de l'impacte d'un llamp que va fer mal bé el sistema elèctric del campanar i el rellotge de l'església.

El moviment veïnal 'Calonge quina hora és?', que ha comptat amb el suport de l'Associació Kamerino de l'Enginy, ha estat el responsable d'aquesta celebració, ja que gràcies a la campanya per unir els veïns i fer més força, es va aconseguir que el Bisbat de Girona arreglés el campanar.

En un primer moment, les respostes per part de l'administració es feien esperar, però gràcies a la recollida de firmes, els diferents actes i sobretot al ressò als mitjans de comunicació, finalment el bisbat ha reaccionat i el resultat ha donat els seus fruits. Per fi, després de tres dies de reparació per part dels operaris, l'Església ha tornat a ser la que era.


El moviment troba a faltar, però, que no s'hagin posat en contacte amb ells per explicar-los com es trobava el procés. De moment, s'han assabentat que una part de les despeses de la reparació se n'ha fet càrrec el Bisbat. Tot i això, no saben qui acabarà de pagar el total de la reparació del campanar.

Ara, des de l'associació 'Calonge quina hora és?' es vol intentar crear una nova melodia perquè pugui sonar en ocasions especials o rellevants. Per això, la setmana que ve es reuniran un compositor, el responsable de la central del campanar de Calonge i un integrant del moviment, per parlar d'aquest projecte.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat