Torroella i l'Estartit finalitzen la neteja de platges després de l'últim temporal

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha enllestit el dispositiu especial de neteja que va haver d'activar per condicionar les platges del municipi afectades pels forts temporals de pluja que hi va haver a mitjans de novembre. En aquest període es van acumular més de 100 mm de precipitació a l'Empordà i zones pròximes. A això, cal afegir el fet que els pantans ja es trobaven força plens per les pluges de la tardor, de manera que es va haver de desembassar molta aigua.

En el cas del riu Ter, la pujada sobtada del cabal va fer que bona part del material retingut al fons del riu i a la vora de les lleres es mobilitzés i anés en direcció al mar. A posteriori, el temporal de llevant va condicionar a què tot aquest material acabes dipositant-se a les platges, deixant-les molt brutes. El material del qual parlem és tan orgànic, en forma d’algues, canyes, branques i arbres sencers, com inorgànic, en forma de residus de tota mena, com plàstics i vidre.

Totes les platges del municipi s'han vist afectades per aquest fet, tot i que en major mesura com a més proximitat es troben de la Gola del Ter.

Aquesta circumstància excepcional va obligar l'Ajuntament a planificar i portar a terme un dispositiu especial de neteja.

Seguint el protocol de neteja acordat amb el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i Baix Ter, els residus inorgànics com vidres, plàstics i metalls s'han retirat manualment i s'han triturat in situ. D'altra banda, s'han traslladat troncs a la part alta de la platja, la qual cosa és beneficiosa per a la recuperació de les dunes costaneres, ja que serveix d'estructura on poden créixer sistemes embrionaris que permetin l'acumulació de sorra i la seva posterior vegetació.

La neteja es va començar tan bon punt va acabar el temporal i va dedicar-s'hi les primeres setmanes de desembre amb una inversió de prop de 17.000 euros. L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha demanat una subvenció extraordinària a la Diputació de Girona per poder sufragar-lo, mentre que per altra banda, el Parc Natural ha assumit el cost de triturar les restes vegetals petites que queden a la franja final de la platja.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat