La Fundació Ernest Morató reconeix a títol pòstum Ortega Monasterio i Viladessau

La Fundació Ernest Morató reconeix a títol pòstum Ortega Monasterio i Viladessau
Palafrugell

Data: 22/11/2018

La Fundació Ernest Morató entrega aquest dissabte els premis 'A ritme de 2x4' en la dotzena edició d'una gala uqe és tot un homenatge al món de l'havanera.

Enguany s'entregarà el premi a tìtol pòstum a dues de les personalitats més rellevants del món de l'havanera com són el compositor José Luís Ortega Monasterio, mort el 2004; i a Ricard Viladesau, mort el 2005.

Reconèixer persones o entitats vinculades a l'havanera

Els premis A ritme de 2 x 4 van ser creats l’any 2007 amb el propòsit de reconèixer les persones o entitats que han destacat pel seu treball en favor de l’havanera, ja sigui en la investigació, la divulgació, la composició o la interpretació.

 En el cas de Viladesau i Ortega, el jurat ha volgut destacar, al costat de la seva prolífica activitat creativa, que ens ha deixat un valuosíssim llegat en el camp tant de l’havanera com de la música en general, llur incansable labor divulgativa i de promoció de l’havanera en tots els àmbits, fet que ha contribuït de manera decisiva a popularitzar i prestigiar el gènere en les darreres dècades.

Familiars dels guardonats i música

L’acte serà conduït pel periodista, i també patró de la Fundació, Francesc Sànchez Carcassés i comptarà amb la presència de les famílies d’ambdós compositors.

 Com a cloenda, el grup Peix Fregit, interpretarà una selecció d’havaneres representatives de l’obra d’Ortega i Viladesau. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat