Coneixem B-Resol, una app que lluita contra l'assetjament escolar

Palafrugell

Data: 02/05/2021

INTERVENEN: Joan i Martí, alumnes de 1r i 3r d'ESO // Josep Fígols, creador de l'app // Isabel Castelló, direcció i professora del Centre

Aquest diumenge dia 2 de maig, coincidint amb que és el Dia Mundial contra el Bullying, hem anat fins al Centre Prats de la Carrera de Palafrugell per conèixer de primera mà el funcionament d'una aplicació mòbil que utilitzen alumnes i professors per lluitar contra aquest assetjament escolar. 

Aquesta aplicació porta per nom b-resol, i el funcionament és el següent: amb un sol clic, els alumnes poden alertar de forma anònima i segura de casos d'assetjament i d'altres conflictes. Els joves envien un missatge a un professor de la seva confiança, quan vulguin i des d'on vulguin, siguin ells les víctimes directes o en siguin testimonis. 

L'aplicació és utilitzada pels cinc centres de secundària de Palafrugell, pel que aquesta iniciativa beneficia a més de 1.400 alumnes. 

Tot i que es tracta d’una iniciativa municipal, cada centre gestiona la informació proporcionada per l'alumnat i és aquest qui posa en marxa els protocols i pren mesures quan ho considera necessari. 

Els usuaris valoren positivament el tractament que b-resol fa de les dades, la seva accessibilitat i les bones experiències en altres centres.

Més enllà de Palafrugell, l'app B-resol està implantada en 70 centres, principalment de Catalunya, però també a Andorra i a Madrid.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat