La Fundació Vimar va donar assistència a un centenar de persones durant l'any 2019

Vimar és una fundació sense ànim de lucre que treballa perquè  totes les persones amb discapacitat del Baix Empordà tinguin acolliment residencial, atenció diürna i un programa de suport a l’autonomia a la pròpia llar. Durant el 2019 la fundació va atendre a 94 persones, 47 homes i 47 dones de 15 municipis diferents, 10 dels quals del Baix Empordà. També ha donat atenció a persones de Roses, Girona, Sant Gregori, Santa Coloma de Farners i Sant Cugat. Palafrugell i Sant Feliu són els municipis baixempordanesos on Vimar atén a més persones.

L’objectiu de l’activitat i dels serveis de l’entitat és aconseguir millorar la qualitat de vida d’un centenar de  persones amb diversitat funcional o malaltia mental  i ho fan amb la Residència Robert Pallí de Sant Feliu de Guíxols, als Serveis de Teràpia Ocupacional de Santa Cristina, a les llars residència La Gavina de Sant Antoni, Llar2000, El Carrilet, als pisos amb suport Joan Esteve i del Carrer Fitor de Palafrugell i l’equip de Suport a la Pròpia Llar.

 Del centenar de persones a qui ha donat servei la meitat són tutelades per entitats, unes 40 per la seva família i 7 són tutelades per elles mateixes. Pel que fa a l’edat d’aquestes persones, totes majors de 20 anys, n’hi ha una vintena que tenen més de 60 anys.

Tot plegat es porta a terme amb una plantilla de 64 professionals, pràcticament tots del Baix Empordà a més de voluntaris i alumnes en pràctiques. El pressupost de l’entitat ha estat de prop de 2 milions d’euros, 1 milió i mig dels quals són aportats per l’administració pública i la resta per donacions, subvencions i quotes.

Entre els projectes de futur Vimar vol obrir un nou pis per 1 o dues persones i s’ha de construir la residència Els Estanys a Platja d’Aro, un centre residencial per una trentena de persones amb discapacitat intel•lectual. El cost del projecte supera els 4 milions d'euros, dels quals més del 50% els aporta l'Obra Social 'la Caixa' i el restant amb aportacions de la Diputació de Girona, la Generalitat i alguns ajuntaments de la comarca.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat