Un fort aiguat inunda carrers i baixos de Sant Feliu i Platja d'Aro

Data: 10/10/2018

Carrers intransitables i baixos totalment inundats, aquest seria el balanç, a grans trets, dels prop de 60 litres per metre quadrat que han caigut a la part sud del Baix Empordà en menys d'una hora. La precipitació ha començat a la vora de les 11 del matí i ha estat plovent de manera intensa i continuada fins les 12 del migdia. En aquesta estona els Bombers de la Generalitat han atès una vintena de trucades, la majoria d'elles provinents de Sant Feliu de Guíxols i Platja d'Aro. A banda de les incidències puntuals per inundacions de baixos i el rescat d'un parell de persones que es trobaven atrapades dins el seu vehicle, en destaca la caiguda d'una part del sostre d'un local comercial de Sant Feliu que ha acabat amb un treballador ferit lleu.

La intensa precipitació que ha afectat aquesta part de la comarca ha agafat per sorpresa a molts conductors. Durant una estona molts carrers del centre de Sant Feliu han quedat impracticables i amb veïns havent de treure aigua, com és el cas de la confraria de pescadors que la pluja els ha deixat les dependències plenes d'aigua. Avingudes com la de Platja d'Aro, a S'Agaró, s'ha hagut de tallar al trànsit degut a la gran acumulació d'aigua que ha provocat que algun cotxe quedés atrapat al mig. El mateix ha passat en el carrer Juli Garreta de Platja d'Aro que degut a l'abundant pluja que s'ha acumulat s'ha acordonat una zona que evitava el trànsit rodat.

La ràpida actuació dels Bombers, serveis municipals així com la companyia subministradora de l'aigua amb la retirada dels embornals i altres elements que poguessin dificultar que l'aigua engollís ha permès que quan la precipitació ha començat minvar absorsió de tota la pluja ha estat ràpida i a la una del migdia s'havia restablert la normalitat arreu.

Malgrat les pluges, la primera línia de mar n'ha quedat al marge. Tot i el temporal de llevant les onades a peu de platja no han superat els dos metres d'alçada. Així que la precipitació ha estat forta però passejos com el de Sant Antoni de Calonge, aquesta vegada, no ha quedat danyat.

Protecció Civil de la Generalitat manté activada l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya de pluges intenses aquesta nit al terç nord est de Catalunya. Aquests ruixats se sumen a les pluges caigudes la passada nit i farà que hi hagi una acumulació de pluja important a les comarques de Girona. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat