Pugen les ajudes per poder pagar les residències concertades per a la gent gran

Després d'onze anys congelades, aquest 2024 s'han apujat les ajudes per poder pagar les residències concertades per a la gent gran.

L'increment és de fins al 66%, de manera que s'ha passat dels 747 euros als 1.239 mensuals, en el cas de les rendes més baixes. Per tant, això ha suposat, en aquests casos, uns 500 euros al mes.

Les ajudes s'atorguen segons el nivell de dependència i el grau de discapacitat de la persona, tenint en compte la seva capacitat econòmica.

Amb l'actualització d'aquestes prestacions econòmiques que, insistim, no s'actualitzaven des de l'any 2012, Drets Socials ha calculat que se'n podran beneficiar 5.000 persones, més d'un 40% que en els darrers anys.

L'increment de l'ajuda suposa una inversió extra per part del Govern de 55 milions d'euros, arribant, en total, als 178,6 milions, més del doble que fa dos anys.

Des de la Residència Palamós Mar celebren aquest augment i asseguren permetrà reduir les llistes d'espera, que en moltes ocasions són de mesos i fins i tot arriben a l'any. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat