La delinqüència disminueix durant el confinament

INTERVÉ: Francesc Cardús, Inspector en cap de l'ABP Sant Feliu-Baix Empordà

Amb l'estat d'alarma els Mossos d'Esquadra han notat una davallada important de la delinqüència especialment aquesta última setmana. Això no implica que no hi hagi denuncies i robatoris, però sí que en són molts menys que habitualment.

Com la resta de professionals i col·lectius que segueixen treballant durant l'episodi de pandèmia, els cossos policials també han pres noves mesures de seguretat amb l'objectiu de protegir-se a ells com a treballadors públics i als ciutadans amb qui tenen contacte.

Les mesures més importants que han pres és procurar no coincidir a les instal·lacions els diferents torns entrants i sortints, mantenir sempre els mateixos companys de patrulla, fer ús de mascaretes i guants i mantenir també la distància de seguretat d'un metre i mig.

Francesc Cardús, Inspector en cap de l'ABP Sant Feliu-Baix Empordà, aconsella deixar de banda aquelles gestions que no són prioritàries i, per tant, no anar a comissaria si no és un cas imprescindible. D'aquesta manera s'eviten possibles contagis. Davant qualsevol dubte es recomana trucar prèviament per consultar-ho.

Per altra banda s'ha engegat un Pla Especial de Contingència per a víctimes de violència masclista, domèstica i qualsevol altra forma de violència que s'exerceix als col·lectius més vulnerables.

L'Estat d'alarma ha afectat als Mossos d'Esquadra i a la Policia Local igual que ho ha fet amb tots els professionals i col·lectius. El tipus de servei que estan prestant aquests dies ha variat i toca adaptar-se a les noves circumstàncies. Aquesta setmana, per exemple, han fet entrega de 700 mascaretes a l'Hospital de Palamós després d'haver estat recollides a les cosidores voluntàries.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat