L'Hospital de Palamós ja ha practicat una onzena de parts amb cesària amb acompanyant

Palamós

Data: 11/04/2022

L'Hospital de Palamós ja ha practicat una onzena de parts amb cesària amb acompanyant. Des del gener que un familiar hi pot assistir, sempre que la cesària sigui programada i no urgent.

La Unitat d'Infància i Dona de l'Hospital de Palamós ha pogut iniciar els acompanyaments als parts amb programació de cesària aquest 2022. L'acompanyament d'un familiar es pot fer sempre que no sigui una cesària urgent. Això sí, durant el preoperatori la mare l'ha de realitzar sola. 

Aquest servei neix de la convicció que el naixement d'un nadó és una experiència única que s'ha de poder compartir. Per això, per a fer-ho s'ha hagut de replantejar el circuit intern. D'altra banda, l'acompanyant ha de seguir un protocol anticovid i se l'informa de diversos consells per no interferir en la feina.

Per ara, ja s'han practicat una onzena de cesàries amb acompanyant. La Mia va néixer fa poques setmanes, i durant la intervenció hi va poder assistir el seu pare. La mare, la Meritxell, explica com va ser l'experiència. En el seu cas era la segona cesària, però la primera en què podia estar al costat del seu home. Un pas més cap a la humanització del procés de naixement, que agraeix.

Un cop acabada la intervenció, la mare i l'acompanyant se'ls traslladar a la sala de parts on s'hi realitza tota la recuperació.

Des de l'Hospital de Palamós treballen per aconseguir un part el més natural possible, per exemple les episiotomies s'han reduït fins al 7,6% l'any passat i el part vaginal després de la cesària en anteriors parts està per sobre el 60%.

Durant els darrers dos anys hi ha hagut una davallada de parts a Palamós, 734 durant el 2021 i 818 al 2022. D'altra banda, tot i aquest descens, l'hospital continua necessitant més professionals de la salut com les llevadores per fer una bona atenció a les dones embarassades i els nounats.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat