Una classe sobre la Guerra Civil a un niu de metralladores

Els punts de mira dels militars republicans apuntaven l'any 1938 la badia de Sant Feliu de Guíxols, per tal de defensar un municipi durament bombardejat per les tropes franquistes. Les armes descansaven entre les troneres dels 4 nius de metralladores construïts a les profunditats del turó dels Guíxols. En el transcurs d'aquest dilluns, les seves parets han esdevingut l'aula d'història dels alumnes de 4rt d'ESO de l'Institut Sant Feliu.

Visita al niu de metralladores o al refugi del Puig
Encara que momentàniament la pluja ha fet acte de presència, una quarantena d'alumnes ha defugit de les aules convencionals i ha visitat alguns dels escenaris més destacats de la Guerra Civil al municipi ganxó. En són un exemple el niu de metralladores o el refugi del Puig.

Sant Feliu com a objectiu militar
Combinant el treball autònom amb les visites guiades, l'alumnat ha pogut endinsar-se en un conflicte que va finalitzar fa tot just 82 anys i va marcar per sempre a tota una generació.

De fet, Sant Feliu de Guíxols fou declarat objectiu militar, ja que les tropes sublevades pensaven que el municipi albergava fàbriques d'armament.

Organitzat pels centres educatius i el Museu d'Història
L'activitat educativa forma part d'un projecte del Museu d'Història vinculat al patrimoni de la Guerra Civil i les seves víctimes. Les sinergies sorgides entre l'entitat, l'Institut de Sant Feliu i el Centre de Formació d'Adults s'han materialitzat en l'organització d'11 xerrades als grups classe, així com en diversos itineraris temàtics per la ciutat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat