Personal i instal·lacions de l'Hospital de Palamós preparats per si arriba el Covid-19

DECLA: Marc Pérez, director d'Urgències a l'Hospital de Palamós

L'Hospital de Palamós té un protocol a seguir en possibles casos de coronavirus. El Covid-19, tal i com l'Organització Mundial de la Salut l'ha batejat, ja ha causat un miler de morts a la Xina i hi ha unes 45 mil persones infectades. Per això hi ha emergència internacional pel brot d'aquest virus del que no se'n tindrà vacuna fins d'aquí a un any i mig.

A l'estat espanyol s'han confirmat dos casos d'infectats pel coronavirus, un a les illes Canàries i l'altre a les Balears. Els hospitals tenen protocols d'actuació en possibles casos de coronavirus com el que ha acordat el departament d'epidemologia de l'hospital comarcal del Baix Empordà.

El Covid-19 pot provocar pneumònia amb símptomes com febre alta, tos seca, mal de cap i dificultats per respirar. El seu període de covació és d'entre 3 dies i una setmana amb un màxim de 14 dies.

Per evitar contagiar-se del Covid-19 és essencial com en altres virus mantenir una bona higiene de mans i tapar-se la boca per tossir. Des de l'Organització Mundial de la Salut desmenteixen el rumor que el virus pugui arribar a través de paquets o cartes ja que han comprovat que no sobreviu gaire temps en objectes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat