5 anys de l'incendi forestal que va cremar 358 hectàares de les Gavarres

Les Gavarres han recuperat el verd que fa cinc anys els va robar un gran incendi forestal. El març del 2014 la negligència d’un particular va acabar amb un incendi fatal que va devastar 358 hectàrees de Calonge, Palamós, Vall-llobrega i Forallac, amb l’agreujant que el 90% de la superfície cremada era d’un espai protegit.

Les flames es van originar a la zona del Mas Cabrer de Vall-Llobrega, en un punt de difícil accés. Una crema de rostolls mal apagada va ser l'origen de l'incendi, que va requerir la intervenció de més de 50 dotacions terrestres de bombers i una desena de mitjans aeris.
La tramuntana i les altes temperatures va ser la benzina que va encendre un foc que era la crònica d’una mort anunciada, ja que d’ençà de la gran nevada del 2010 que el bosc era brut i sec.

Alcaldes i veïns feia temps que reclamaven actuacions urgents, especialment a l’entorn de les urbanitzacions. De fet la zona cremada està densament urbanitzada amb centenars de cases dins del bosc que van haver de ser desallotjades. Afortunadament, no es van produir danys personals.
Arran d’aquest fatídic incendi, s’han intensificat les tasques de neteja dels perímetres de les urbanitzacions, que ara són competència del consell comarcal del Baix Empordà i s’han impulsat també sessions de conscienciació a les escoles.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat