IMATGES de la important pedregada registrada al Baix Empordà

La Bisbal d'Empordà

Data: 30/08/2022

ACTUALITZACIÓ (1.06h del 31/08)

Al voltant de les vuit del vespre s'ha registrat una important pedregada a la zona de la Bisbal d'Empordà, Cruïlles, Monells, Sant Sadurní de l'Heura, Ultramort, Palafrugell i Verges.

La pedregada ha provocat la mort d'una nena, de 20 mesos, com a conseqüència de les ferides que li han provocat els impactes de pedra. La menor ha estat traslladada a l'Hospital Josep Trueta de Girona, on ha perdut la vida. Al mateix hospital hi ha ingressada una dona que també ha resultat ferida. Pel que fa al CAP Doctora Casaponsa de La Bisbal, ha atès una trentena de ferits lleus. 

Com a danys materials, hi ha teules trencades, cables caiguts i afectacions a vehicles i immobles.

Els Bombers de la Generalitat han rebut 23 avisos des de La Bisbal d'Empordà (21) i Forallac (2). Dotacions dels parcs de La Pera, Torroella i Palafrugell han revisat cables i afectacions a edificis, algunes d'elles greus, com una claraboia despresa al carrer ample. En total han realitzat una quarantena d'intervencions. 

Alguns veïns han assegurat que les pedres superaven els 10 cm de diàmetre. La dimensió més gran registrada de les últimes dues dècades. 

L'Ajuntament de La Bisbal ha informat d'algunes mesures preses: durant el dimecres, dia posterior als fets, la zona blava serà gratuita i no es multaran els cotxes que hi estiguin estacionats i el Terracotta Museu romandrà tancat. 

El consostori recomana fotografiar tots els danys ocasionats i gestionar-los a través de l'asseguradora corresponent. 

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat