El Filomena deixa una nevada anecdòtica al Baix Empordà

Baix Empordà

Data: 11/01/2021

L'episodi meteorològic porta temporal de mar sense estralls, baixada de temperatures i pluges

El Temporal Filomena no ha causat estralls al Baix Empordà però sí que ha deixat temperatures gèlides. La comarca s'ha endut quatre anecdòtiques volves de neu d'un fenomen meteorològic que ha paralitzat mitja Catalunya i ha causat danys en nombroses comarques sobretot pels gruixos de neu acumulats a l'interior de les Terres de l'Ebre.

De neu al Baix Empordà n'hem vist ben poca. Quatre flocs a Palafrugell, la tradicional emblanquinada de Romanyà de la Selva i imatges de postal al Castell del Montgrí que s'erigia d'aquesta manera sobre la plana de l'Empordà. A la resta del territori pluja més o menys generalitzada amb registres modestos a la Vall d'Aro i més importants al Baix Ter i Empordanet i sobretot molta fred.


Temperatures mínimes fregant els 0 graus


L'element més destacat del Temporal Filomena a casa nostra va ser la baixada de temperatures que combinades amb vent i humitat, el dia rúfol i les restriccions de mobilitat degut a la pandèmia va deixar un paisatge gèlid i desangelat. Les mascaretes aquest cop van ser un aliat inesperat que sumat a bufandes, gorros i guants van ajudar a sortir al carrer.

A Torroella de Montgrí es va registrar una mínima d'1 grau i una màxima de 9, a Castell d'Aro l'oscil·lació va ser entre 3 i 9, a La Bisbal entre 1 i 9 i a Monells entre 1 i 8 amb màximes que algun dia del cap de setmana no han superat els 4 graus.

Les precipitacions, moderades de poc més de 40 litres per metre quadrat a Torroella de Montgrí, en el registre més important.

Onades de 4 metres


Pel que fa al mar temporal marítim important però molt lluny del Glòria l'any passat o altres temporals que van deixar estralls importants. Aquest cop les onades van arribar a ser de 4 metres i tot i que va de baixa aquest dilluns encara es manté una important activitat marítima. Les esculleres del ports com el de Palamós o Sant Feliu de Guíxols es van haver de tancar.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat