El 'Cantània' aplega 200 nens i nenes de la comarca a l'Auditori Espai Ter

Torroella de Montgrí

Data: 24/05/2022

L'Espai Ter de Torroella de Montgrí va esdevenir aquest diumenge la seu baix-empordanesa del 'Cantània'. Un projecte cultural liderat per l'Auditori de Barcelona, que atorga als alumnes de primària el protagonisme d'una cantata coreografiada.

Han estat moltes hores de treball previ, ja sigui per escalfar les veus com per coordinar les coreografies, que han desclòs en el 'Cantània'. Una proposta cultural basada en la unió de la música i la coordinació corporal, que presenta com a intèrprets principals alumnes de 5è i 6è de primària d'arreu de Catalunya. L'actuació del Baix Empordà, en concret, s'ha oficialitzat aquest diumenge a l'Auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí, on s'han reunit uns 200 nens i nenes de la comarca.

Amb la composició de Josep Maria Guix i els poemes de Jordi Llavina, s'ha escenificat la peça anomenada "Clara, l'art per dins". L'obra relata les peripècies de la Clara i la seva àvia, en un entorn màgic i atemporal, moments abans que vingui la seva mare a buscar-la.

Sobre l'escenari s'ha desplegat una posada en escena treballada al detall. Juntament amb els joves han desfilat músics i artistes professionals, que han dotat la peça "d'un caràcter especial i un sentiment d'unió".

L'equip tècnic de l'Espai Ter ha valorat molt positivament la trobada. De fet, l'han descrit com una de les bigues mestres de la seva essència, ja que connecta el món cultural, l'educatiu i el valor de proximitat.

L'actuació de diumenge ha estat la primera que s'ha realitzat a la comarca, i ha comptat amb la col·laboració de les Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí i el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Empordà.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat