Octubre tardorenc amb ventades i temperatures a la baixa

El mes d'octubre ha vingut vestit de tardor i arrossegant, ara sí, un descens de les temperatures, que al Baix Empordà ha deixat aquest dimarts mínimes de 8 graus i màximes de només 22. 

La sensació de fred ha augmentat especialment arran de les fortes tramuntanades d'aquest dilluns, que han disminuït la sensació tèrmica fent necessària la roba d'abric. Al Baix Empordà, les ventades van assolir el seu pic màxim al cap de Begur amb velocitats de fins a 75 quilòmetres per hora. La tramuntana ha seguit aquest dimarts però amb ratxes més moderades que s'han mantingut entre els 50 i els 60 quilòmetres per hora als seus punts més àlgids. 

El fort vent ha deixat la seva petja al mar, amb onades de fins a quatre metres a mar obert, al cel, amb un ambient descongestionat, i també a terra, elevant l'alerta del departament d'Agricultura per risc d'incendi forestal a tot el Baix Empordà.  

Malgrat que alguns migdies d'aquesta setmana encara podem tenir algunes hores caloroses de regal, els arbres ja anuncien el final de l'estiu començant a tenyir-se de tardor amb les primeres fulles que muten cap a colors més groguencs. Els carrers, especialment als vespres, ja s'han encomanat de l'ambient gris i desangelat típicament tardorenc.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat