L'Escola Quermany de Pals lluita per no perdre un mòdul el curs vinent

Pals

Data: 16/05/2019

INTERVÉ: Francesc Yruela, president de l'AMPA de l'Escola Quermany

Les famílies de l'Escola Quermany de Pals es quedaran sense el mòdul prefabricat de 120 m² el curs vinent. Així els hi ha informat el Departament d'Ensenyament. Els motius que han manifestat són, per un costat, econòmics, i d'altra banda a causa del descens demogràfic que suposarà pel curs 2020-2021, l'existència d'un grup menys, el que actualment està desdoblat a cinquè de primària.

Des de l'AMPA defensen que suprimir aquests dos mòduls significa que l'escola es quedaria sense els espais que es destinen actualment a poder fer desdoblaments en les matèries de matemàtiques, la llengua del cicle inicial i religió.

L'escola, que porta en marxa des de l'any 1925, ha realitzat tres ampliacions al llarg de la seva història. Aquest curs 201-2019 en concret han destinat una aula com a biblioteca, fins a aquest curs inexistent, equipada amb material informàtic. També s'ha creat una aula de joc simbòlic com a projecte d'ambients a Educació Infantil. Les famílies exposen, però, que tot i aquestes millores, l'escola no compta amb un edifici en condicions, ni amb tots els espais educatius necessaris. Una mancança important és la inexistència d'un gimnàs o espai cobert al pati per poder realitzar les assignatures d'educació física i psicomotricitat.

L'AMPA sol·licita que el Departament reconsideri la decisió de la retirada del mòdul, que es respecti l'autonomia del centre i els documents presentats com el projecte educatiu i de direcció, i que, amb l'Ajuntament, reprenguin les gestions necessàries per poder adequar i ampliar l'edifici de l'Escola.

A més, avancen que si no obtenen resposta organitzaran mobilitzacions i fins i tot, si és necessari, tallaran carreteres. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat