S'instal·len cinc caixes de control amb radar itinerant a Mont-ras

Mont-ras

Data: 01/03/2023

S'han instal·lat cinc caixes de control de velocitat amb radar itinerant a les principals vies de Mont-ras per tal de millorar la seguretat dels vianants i la resta de conductors. S'ha establit un període de proves durant el qual no se sanciona de l'1 al 14 de març, i a partir del 15, les sancions seguiran el seu curs legal.

Cinc caixes de control ja controlen la velocitat a les principals vies de Mont-ras per tal de millorar la seguretat dels vianants. En aquestes, s'hi situa un radar itinerant per controlar la velocitat dels vehicles a les avingudes de Catalunya i Palafrugell i al carrer de Torres i Jonama.

S'ha establit un període de proves durant el qual no se sanciona de l'1 al 14 de març, i a partir del 15, les sancions seguiran el seu curs legal.

La mesura s'ha projectat responent a diverses queixes veïnals i havent comprovat amb diverses medicions durant el mes d'octubre velocitats de 127 i 77 km/h en trams de 50 i 30 km/h respectivament.

Una de les funcions dels Ajuntaments és fer pedagogia per evitar l'excés de velocitat que posa en perill la seguretat dels vianants i la resta de conductors i per aconseguir-ho s'instal·len ressalts amb pas de vianants, coixins berlinesos reductors de velocitat entre altres obstacles, però no sempre és suficient i ara s'hi suma aquest radar itinerant que se senyalitzarà seguint la normativa de la Direcció General de Trànsit.

La instal·lació de les caixes de control i el radar no ha suposat cap cost per a les arques municipals, ja que s'ha fet una contractació de serveis amb una empresa, la qual de les recaptacions que es tregui de les multes o sancions un 60% aniran a l'empresa i el 40% restant aniran a l'Ajuntament.

Mont-ras, tot i ser un poble de pas per a molts, no és cap autopista i, per tant, cal adequar velocitats i prendre mesures per garantir la seguretat de tothom.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat