Platja d'Aro acull la final nacional de la World Robot Olympiad 2018

INTERVÉ: Lluís Planas, professor de robòtica i organitzador del campionat

Platja d'Aro acull aquest cap de setmana la final estatal de la World Robot Olympiad 2018. Es tracta d'una competició de robòtica on hi participaran alumnes de primària i secundària d'arreu de l'estat espanyol, en total 77 equips, molts catalans però també alguns arribats de Múrcia, les Balears o les Canàries. 

Fa molts anys que a Castell-Platja d'Aro s'ofereix l'activitat extraescolar de robòtica. Molts dels alumnes han participat en competicions nacionals i internacionals però mai havien jugat a casa. Aquest campionat servirà per donar a conèixer l'afició a la robòtica a la població.

Del municipi hi ha dos equips que presentaran un projecte científic i cinc més que posaran a prova els seus robots a les taules de competició. L'objectiu és quedar dels tres primers per poder viatjar el mes de novembre a Thailandia o s'hi celebra la final internacional.

Concentració, nervis i més proves aquesta setmana a l'escola els Estanys on s'hi fa l'extraescolar de robòtica per arribar el màxim preparats a un campionat del que en són amfitrions però on toca competir i quedar ben amunt de la classificació de punts. A diferència de la First Lego League on també hi participen els equips de Castell-Platja d'Aro en la competició d'aquest cap de setmana els robots arriben desmuntats i un cop a la taula no es poden reprogramar, tot, fins l'últim detall, ha d'estar ben instal·lat perquè màquines com aquesta resolguin les missions per les que han estat dissenyades.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat