L'Hospital de Palamós es prepara per l'arribada del coronavirus

Palamós

Data: 16/03/2020

Intervé: Anna Ribera, directora assistencial de l'Hospital de Palamós

Amb gairebé 10.000 infectats confirmats en tot el territori espanyol, Palamós es prepara per l'arribada del coronavirus amb només un contagi confirmat fins ara. Tot i això, hi ha pacients ingressats a planta esperant resultats i l'ambient que es respira és el d'una calma tensa. 

En aquests moments, l'Hospital treballa amb normalitat i des de la direcció del centre estan satisfets amb la resposta de la gent del Baix Empordà, que ha aconseguit baixar sota mínims les atencions a urgències. De tota manera, el personal sanitari espera un panorama complicat en les properes setmanes. 

Un altre dels problemes és la logística, ja que tots els pacients amb el coronavirus s'haurien d'aïllar individualment. Ara mateix, però, l'Hospital de Palamós no està en la mateixa situació que els hospitals de les grans ciutats, com Madrid o Barcelona. 

Des del personal sanitari també s'està requerint disposar del material necessari per diagnosticar els possibles infectats de coronavirus. 

En aquests moments, les persones que tinguin símptomes però que els puguin superar no disposaran de la prova i només es farà en els casos en què el pacient estigui en risc. Es recomana a totes aquelles persones que estiguin en risc que es dirigeixin al 061 o que directament truquin el seu CAP, on els atendrà un metge i una infermera. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat