Josep Vallverdú és nomenat Fill adoptiu de Sant Feliu de Guíxols

Josep Vallverdú ha estat nomenat fill adoptiu de Sant Feliu de Guíxols. Fa un mes el ple municipal va votar per unanimitat atorgar aquest reconeixement a Vallverdú per la seva implicació en l'àmbit cultural de la ciutat i per ser un dels impulsors de l'Institut Sant Elm. L'homenatge ha reunit ciutadans, regidors i amics de l'escriptor que han volgut aplaudir i felicitar el nou fill adoptiu de la ciutat. 

Josep Vallverdú ha agraït amb aquestes paraules el nomenament com a "Fill Adoptiu de Sant Feliu de Guíxols". Vallverdú va arribar a Sant Feliu l'any 1949 i en va marxar al cap de set anys. Un període curt, però on va poder conèixer persones com Margarida Wirsing o Gaziel i es va interessar per entitats com el Centre excursionista Montclar. Uns set anys on l'escriptor i la ciutat van establir una forta relació.

L'acte ha omplert la Sala de Plens de l'Ajuntament, que ha volgut homenatjar i agrair la vinculació de Vallverdú a Sant Feliu. Un nomenament de fill adoptiu que pel consistori és un orgull i que ha de permetre retornar tot el que Vallverdú ha portat a Sant Feliu, on ha impulsat projectes culturals i educatius.

Josep Vallverdú va néixer a Lleida ara fa 100 anys i és autor de més de dues-centes obres. Ha escrit novel·la infantil, assaig i dramatúrgia i ha rebut distincions com la Creu de Sant Jordi i la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya.

Ara, també és fill adoptiu de Sant Feliu, on hi ha deixat una empremta que quedarà per sempre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat