Un pressumpte segrest, una mare desapareguda i una recerca que acaba 11 anys després

Intervenen: Victòria Gómez, advocada mare; Rosa, mare; Ernest Plaja, advocat pare

Els Jutjats de Santa Coloma de Farners tracten el cas d'una menor desapareguda, pressumptament segrestada per la seva mare fa onze anys argumentant que el pare la maltractava

Un advocat de Palafrugell porta el cas d'un pare que denuncia que la seva exdona va segrestar la filla d'ambdós i fa onze anys que es trobaven en parador desconegut i en captura i recerca internacional. Onze anys que s'han acabat avui quan la dona s'ha presentat per voluntat pròpia a declarar als Jutjats de Santa Coloma de Farners.

El pare denuncia un segrest i alienació parental, mentre que la mare argumenta que es va endur la nena per salvar-la d'abusos i maltractes físics i psicològics.

Segons el relat que ha fet la mare als jutjats la nena no ha estat escolaritzada dins el sistema educatiu en aquests onze anys però ha rebut classes a casa. L'advocat del pare denuncia que tampoc ha rebut cap vacuna ni atenció mèdica en aquests anys.

La mare ha explicat que han estat vivint en un poble d'Extremadura i que desconeixia que estava en recerca i captura. Que no li preocupa el que li pugui passar ara i que  s'ha decidit a tornar perquè considera que la nena ja torna a estar preparada per entrar en el sistema educatiu i té ganes de viure i anar a escola.

La  recerca i captura encara té un element rocambolesc més i és que segons l'advocat acusador, fa poc la mare va anar a renovar-se el DNI i no se la va detenir

L'advocat del pare ha demanat que s'obligui a la menor a comparèixer davant el jujtat per fer-li una exploració psicològica i determinar si té alienació parental i no descarta demanar mesures cautelaríssimes que poden acabar, inclòs, amb la mare a presó.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat