La Fundació Vimar atén 107 persones durant el 2021

La fundació Vimar, que dona suport a les persones amb especials capacitats del Baix Empordà, ha atès 107 persones durant el 2021. L'entitat valora la col·laboració público-privada per tirar endavant el projecte, però remarca que la Generalitat hauria de donar més recursos en aquest sector.

La Fundació Vilagran-Maristany, creada el 1999, que dona suport a les persones amb especials capacitats del Baix Empordà remarca que cal visibilitzar i fomentar una integració i inclusió amb les persones amb especials dificultats que encara asseguren no és una preocupació social de primer ordre.

El president del Patronat de la Fundació Vimar, Lluís Medir, assegura que la comarca del Baix Empordà és deficitària amb serveis pel que fa a atendre a aquestes persones.

I és que és una necessitat de la comarca. La Fundació té llista d'espera i la voluntat de l'entitat és dotar-se de més places i més recursos, però per això, necessiten més ajudes de la Generalitat. Un sector que ara com ara també es veu afectat pel context d'inflació. 

Durant el 2021, la fundació ha rebut quasi un 9% d'ingressos privats. La resta han estat ingressos públics. La despesa total ha estat de poc més de 2 milions d'euros. Actualment, compta amb 67 treballadors, més del 98% són contractes del Baix Empordà. Durant l'any passat van atendre a 107 usuaris, la majoria de Palafrugell (25) i Sant Feliu de Guíxols (24). El programa de suport a l'autonomia a la mateixa Llar és on s'han registrat més persones ateses, 23, seguit del Servei de Terapia Ocupacional a Santa Cristina, 16 i la residència Robert Pallí amb 15.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat