L'Oncotrail 2019 tanca amb rècord de participació i de recaptació amb més de 330mil euros

Intervé: Lluís Comet, director de l'Oncotrail

331.365 euros
. Aquesta és la xifra de rècord que va aplegar l'Oncotrail 2019, que també va marcar la seva millor edició pel que fa al nombre d'equips participants, que finalment van ser 270 i que en molts casos, van superar amb escreix els 1.000 euros mínims de la inscripció. 

Un gruix important dels fons recollits a la cursa solidària de Palafrugell, uns 124.000 euros, es destinaran com sempre als hospitals gironins per millorar el confort i el diagnòstic dels malalts de càncer. 167.000 euros més es quedaran a la Fundació Oncolliga, que en els darrers anys i gràcies, en part, a l'Oncotrail, ha vist com incrementaven el nombre de serveis que ofereix l'entitat. De fet, gràcies a la cursa d'aquest any, es podrà posar en marxa un nou servei d'assessorament dietètic pels pacients de càncer.

Des de l'organització, han lamentat que aquest és el primer any que el servei d'ambulàncies per cobrir la cursa no ha estat gratuït, i que 15.000 euros de la recaptació s'han hagut de destinar a cobrir aquest servei. 

El 3 i 4 d'octubre, Oncotrail 2020
Aquest dimarts també s'ha presentat l'Oncotrail 2020, que es celebrarà el 3 i 4 d'octubre. Entre les principals novetats destaquen canvis en el recorregut per eliminar els trams plans i urbans dels passejos marítims de Palamós i Sant Antoni que s'han fet aquest any, la supressió dels trams amb GPS, ja que els corredors amateurs van tenir complicacions sense les indicacions, o la possibilitat d'inscriure per primera vegada els xofers com a membres de l'equip. L'organització treballarà també perquè la del 2020 sigui l'edició més sostenible de la cursa. 

Les inscripcions per l'Oncotrail 2020 s'obriran aquest diimecres i fins el 29 de febrer pes equips que ja han participat en aquesta darrera edició i a partir de l'1 de març, s'obrirà a la resta de gent. Des d'Oncolliga esperen no superar el llindar dels 270 equips per poder mantenir la qualitat de la cursa.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat