Mossos no veu un augment real de la delinqüència provinent de Barcelona a la Costa Brava

INTERVÉ: Francesc Cardús, cap de l'ABP  Baix Empordà - Sant Feliu

Des de Mossos d'Esquadra desmenteixen que es pugui establir una relació directa de causa efecte entre els delictes d'estiu a la Costa Brava i la pressió policial a l'àrea de Barcelona.

Darrerament, algunes publicacions han donat a entendre que delinqüents habituals de la capital catalana i la seva àrea metropolitana n'estan sortint per desplaçar-se a cometre accions a altres zones, com la Costa Brava. Des de la comissaria de l'ABP Baix Empordà - Sant Feliu asseguren que més del 90% dels delinqüents que han registrat són autòctons i habituals. Si hi ha hagut moviments pel que fa a la delinqüència es deu més a una qüestió de l'època de l'any. 

També han observat una tipologia curiosa de delinqüent pròpia de la temporada d'estiu: la del turista que aprofita les vacances per delinquir.

En qualsevol cas, últimament sí que s'han dut a terme alguns operatius importants per detenir bandes organitzades que venien de fora. Destaca el d'un grup que actuava en diverses botigues i supermercats, interceptats per la Policia Local de Castell-Platja d'Aro. En aquest sentit, asseguren que està essent molt útil la instal·lació de càmeres de seguretat cada vegada a més municipis. Gràcies a la documentació de les imatges enregistrades es poden coordinar actuacions al llarg i ample del territori català.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat