Viu Autisme vol pictoritzar Castell-Platja d'Aro

INTERVÉ: Sara García, presidenta de Viu Autisme

Castell-Platja d'Aro podria convertir-se en el primer municipi pictoritzat de Catalunya. Des de l'Associació Viu Autisme han presentat un projecte per pictoritzar els serveis públics i privats del poble per facilitar la comunicació de persones amb Trastorn de l'Espectre Autista. Moltes vegades una imatge val més que mil paraules però aquesta afirmació és especialment important quan aquest dibuix és un missatge per una persona autista.

El projecte preveu la col·locació d'unes plaques amb uns pictogrames, és a dir, amb una imatge, un dibuix, que comunica un missatge sense relació amb la seva forma fonètica. Es busquen imatges simples, el més genèriques possibles per poder donar un missatge clar.

Viu Autisme coneix exemples d'entorns pictoritzats als Estats Units, Anglaterra i fins i tot a València, a l'estat espanyol. Creuen en l'efectivitat de la pictorització i volen que Castell-Platja d'Aro sigui el municipi pioner a Catalunya en donar exemple de la pictorització al nucli urbà i  estendra-ho després pel territori. Aquest és un nou pas endavant que fa l'associació Viu Autisme per millorar l'autornomia de les persones amb TEA. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat