Sense usuaris a la residència Bellamar de Platja d'Aro des del dia 2 d'abril

La residència Bellamar de Platja d'Aro ja no compta amb cap usuari des del dia 2 d'abril. El departament de Drets Socials de la Generalitat els ha reubicat en altres residències pròximes, després que l'empresa demanés el tancament arran de les queixes i denúncies reiterades de treballadores i familiars dels usuaris. Des de l'Ajuntament expliquen que van atendre els afectats que necessitaven informació i assessorament i qualifiquen de mala notícia la clausura de la llar.

Fa poques setmanes que la residència Bellamar de Platja d'Aro ha deixat de tenir usuaris i usuàries. La llar ha tancat les seves portes a instàncies de la direcció de l'empresa, arran de les queixes i denúncies de familiars i treballadores pel "mal funcionament" del centre.

El Departament de Drets Socials de la Generalitat ha reubicat els usuaris i usuàries que quedaven en altres residències pròximes al municipi com Palafrugell i Sant Antoni de Calonge i des del dia 2 d'abril que ja no en queda cap a l'edifici de l'avinguda de Madrid.
 

El tancament de la residència no és una bona notícia, ja que a Catalunya hi ha una manca de places residencials. Quan es fa un tancament d'aquest tipus, el Departament ja s'encarrega de donar alternatives residencials a aquestes persones grans i busquen el recurs dins del territori disponible. Avui dia, tots els residents estan reubicats arreu del territori com a Palafrugell o Sant Antoni".- Mònica Ríos, regidora d'Acció Comunitària, Habitatge i Recursos Humans de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró

Tot i això, segons l'Ajuntament, l'empresa encara no ha comunicat als treballadors el tancament de l'activitat del centre i, per tant, encara van a treballar. Per ara, no se sap el futur de l'edifici.

Era una residència de gestió privada, avui dia empresa no ha demanat cap canvi d'activitat en aquest habitatge, i per tant no sabem l'ús futur. De moment, em consta que encara no han comunicat a les treballadores el tancament de l'activitat, per tant, continuen anant a treballar"

Des del consistori expliquen que han atès les famílies i usuaris que s'han adreçat a l'ens municipal per demanar informació i assessorament.

És cert que l'Ajuntament no té competències en aquest àmbit, és la Generalitat de Catalunya amb el Departament de Drets Socials qui té la competència de fer el control de la gestió de residències, però nosaltres hem estat en contacte constant amb la delegada territorial de Drets Socials a Girona perquè estàvem preocupats perquè ens preocupava la situació de denúncies i queixes reiterades".

Per la nostra part hem atès familiars i usuaris que s'han adreçat a l'Ajuntament demanant informació i evidentment els hem atès per poder donar resposta a les seves inquietuds i també hem fet reunions amb familiars, treballadores i representació sindical que era CCOO"

Durant el mes de desembre de l'any passat i aquest gener, treballadores i familiars juntament amb la plataforma en defensa dels drets dels usuaris de residències de gent gran Estels Silenciats i CCOO han realitzat diverses manifestacions. Denunciaven les condicions laborals que patien i que en conseqüència afectaven els residents. Una situació que deien es va derivar d'un canvi en la propietat del centre el 2020 i es va agreujar per les mesures que aplicava la direcció. Des del sindicat també reclamaven buscar solucions per mantenir l'ocupació i evitar que s'especulés amb l'edifici.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat