Inici de curs atípic marcat per les mesures sanitàries

Intervé: Esther Verdú, directora de l’escola Els Estanys de Platja d’Aro

Aquest dilluns els 89 centres educatius del Baix Empordà han obert les portes per donar el tret de sortida al curs 2020-2021. El retorn a les aules, per més d’1.340.000 alumnes d’arreu de Catalunya, ha estat marcat per les mesures sanitàries empreses per la Covid-19.

L’inici de curs s’ha desenvolupat sense incidències entorn un ambient atípic, respecte als altres anys: caretes que després de sis mesos feien difícil reconèixer alguns dels companys, entrada de manera esglaonada i per diferents accessos, control de la temperatura i rentat de mans cinc cops al dia.

Enguany, els alumnes han estat distribuïts en diversos grups estables de convivència, coneguts com a grups bombolla, i presenten, en la majoria de casos, una ràtio de 20 estudiants per classe. Aquest és el cas de l’escola d’infantil i primària Els Estanys de Platja d’Aro, que amb el nou curs 30 docents han donat la benvinguda a 400 alumnes.

Estampa peculiar i diversa amb alguns pares i mares despistats per tal de trobar la correcta porta d’accés o famílies esperant abans d'hora a l'exterior de les instal·lacions. Tot i això, quan el rellotge ha marcat tres quarts de nou del matí, han començat a entrar els primers estudiants. Control de la temperatura, entrega de documentació informativa i sense les tan tradicionals files escolars, els alumnes han entrat directament a les aules on els esperava els seus respectius tutors.

Així doncs, primer dia de curs superat amb nota, que tot i les mesures de seguretat desenvolupades per la Covid, s’ha saldat sense cap incidència.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat