El Baix Empordà celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Sis entitats baix-empordaneses s'han unit per celebrar plegades el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que és el 3 de desembre. Palafrugell ha estat la seu de dues jornades farcides d'activitats, xerrades i taules de debat. 

L'any 1992 les Nacions Unides van instaurar el 3 de desembre com el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, una celebració anual que té com a objectius sensibilitzar l'opinió pública sobre els temes relacionats amb la discapacitat i promoure la presa de consciència pel que fa als beneficis que genera la integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

El Baix Empordà compta amb diverses entitats que treballen amb persones amb discapacitat, com són el Centre Tramuntana, la Fundació Vimar, el Centre d'Educació Especial Els Àngels i les associacions Afatram, Pots i Castell. En el marc de la diada internacional, totes elles han unit forces per primera vegada per oferir una programació conjunta molt completa que ha esdevingut durant dos dies al Museu del Suro i a la Pedrera de Palafrugell.

La primera jornada, que és la que s'ha realitzat a la Pedrera, ha estat protagonitzada per una taula de debat participatiu dinamitzat per Cristina Saó -sicoterapeuta, mestra i facilitadora de grups-, així com pels tallers que han preparat Vimar i els Centres Tramuntana i Els Àngels.

La segona jornada s'ha traslladat a l'Auditori del Museu del Suro i ha comptat amb dues xerrades sobre inclusió i drets i deures de les persones amb capacitats especials.

L'esdeveniment ha clos amb una actuació dels Gegants de Calonge i els Minyons de Santa Cristina i amb els concerts de la cantautora Autora Ortiz i del grup Coi els Montgrins.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat