La Bisbal convida a aprendre matemàtiques tot jugant

INTERVÉ: Núria Trilla Tècnica d'ensenyament de La Bisbal

El Museu de les Matemàtiques de Catalunya desembarca a la capital de comarca amb aquesta proposta que convida als nens i nenes a partir dels 8 anys a experimentar amb les matemàtiques. Partint de l'experimentació es planteja als infants preguntes, la resposta de les quals la trobaran comprenent els conceptes que se'ls proposa.

Unes matemàtiques del tot manipulatives que permet acostar aquesta assignatura, sovint poc agraïda pels alumnes. a través del joc ja que tot els exercicis desperten la part més lúdica, estètica i sorprenent de les fòrmules i els nombres.

Sota el nom d'Experiències Matemàtiques l'exposició creada pel Museu de les Matemàtiques de Catalunya posa a l'abast dels nens i nenes diferents materials amb diversos nivells de dificultat i pensats per tal que els visitants, siguin escolars o famílies, puguin interaccionar i discutir sobre els resultats o la manera de resoldre'ls.
A banda de les escoles que concerten les visites amb uns monitors que els ajuden a anar resolent les activitats, la mostra està oberta al públic general de manera gratuïta. A l'entorn de l'exposició també s'han organitzat activitats paral·leles com una formació adreçada a mestres i professors de la comarca i dues conferències que es celebraran al teatre El Mundial el 13 i 20 d'abril.

La mostra que ara podem veure al Baix Empordà  ja ha viatjat per una trentena de poblacions d'arreu de Catalunya.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat