Nova edició de la campanya 'A l’abril, cuida’t amb salut!'

Nova edició de la campanya 'A l’abril, cuida’t amb salut!'
Palamós

Data: 27/03/2019

La Comissió de Prevenció i Promoció de la Salut i el Servei de Prevenció de Riscos Laborals -projecte Empresa Saludable-, organitzen un any més la campanya A l’abril, Cuida’t amb salut! per a promoure estils de vida saludable a la població del Baix Empordà i també als professionals del SSIBE.

La iniciativa s’emmarca en un seguit d’actes commemoratius durant tot el mes d’abril com són el  Dia Mundial de la Salut (7 d’abril), Dia Mundial de l'Activitat Física (6 d’abril) i Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball (28 d’abril).

S’han preparat activitats per a la ciutadania i per als professionals, per a mantenir una vida activa i saludable, ajudar a prevenir problemes de salut, així com la sensibilització en la diversitat.

Activitats per a tothom als diferents municipis
El dissabte 6 d’abril a les 9h es farà una sortida amb bicicleta, de 20 km, per camins i pistes, amb sortida i arribada al CAP de Torroella.

El diumenge 7 d’abril a partir de les 8:30h, i organitzat amb RUNWOMANRUN, des del passeig de Palamós es faran dues marxes, una de terapèutica (per a les persones amb mobilitat reduïda) i una altra de popular (per a les persones que caminen amb una mica d’intensitat).

Altres activitats seran, el dijous 18 d’abril a les 19h la pujada nocturna als Àngels a La Bisbal d’Empordà, el 24 d’abril a les 19h a la Casa Pastors de Torroella de Montgrí, una xerrada sobre alimentació, el 26 d’abril a les 17:30h la pujada al Castell del Montgrí, aquestes dues darreres activitats en el marc de la fira L’Empordà, Cuina i Salut. El 29 d’abril a les 15h una caminada saludable amb sortida i arribada al CAP de Palamós.

Totes aquestes activitats són obertes a la ciutadania i als professionals, són gratuïtes, cal inscripció, i s’oferirà avituallament de fruita i beguda per recuperar-se de l’esforç.

Activitats per als professionals
Les sessions i activitats per als professionals, organitzades pel Servei de Prevenció de Riscos Laborals -projecte Empresa Saludable-, destaca la 4a Jornada d’Empresa Saludable, que enguany tractarà sobre la diversitat funcional. També s’ha previst la visita a la Cooperativa de La Fageda. Cal destacar a més a més activitats que s’estan portant a terme a les diferents ABS de forma sostinguda i estable dins la jornada laboral, com per exemple ioga a Palafrugell, pilates a La Bisbal d’Empordà i caminades saludables a Torroella de Montgrí.

També recordar que el servei de cuina de l’entitat identifica l’opció de menú saludable en el menjador laboral.

Què és Empresa Saludable?
L'ambient saludable en una empresa és el resultat del benestar físic i mental dels seus treballadors. La generació d'aquest ambient, que està lligat a l'ètica empresarial, s'ha convertit en els darrers anys en una necessitat que repercuteix molt positivament en la motivació dels treballadors i, per tant, en la imatge i la qualitat del servei que ofereixen les empreses.

El concepte d'empresa saludable es fonamenta tres pilars:
- Promoció de la salut i dels estils de vida saludables
- Ambient físic de treball i ambient psicosocial
- Participació en la comunitat

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat