Castell-Platja d'Aro reforça la seguretat dels vianants als entorns de les escoles

INTERVENEN: Maurici Jiménez, regidor d'Ensenyament de Castell-Platja d'Aro / David Puertas, cap de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro

Para, mira i passa. Aquestes senzilles indicacions als passos de zebra formen part del reforç generalitzat que Castell-Platja d'Aro ha fet en l'entorn dels centres escolars del municipi pel que fa a la seguretat dels alumnes que arriben a l'escola a peu. En concret els pictogrames estan ideats pensant en els infants i joves amb transtorn de l'espectre autista

Aquesta és una iniciativa suggerida a l'Ajuntament i la Policia Local per part de l'associació Viu Autisme. Als extrems dels passos de vianants pròxims als centres escolars de la població s'hi poden veure uns símbols acompanyats de les accions per escrit que poden orientar millor els nens amb autisme. 

A part d'aquesta idea, la Policia Local, escoltant les necessitats plantejades per la comunitat educativa, ha treballat per tal de que tots els alumnes del municipi puguin tenir garantit un accés amb seguretat a escola. Van observar quines eren les rutes a peu més habituals i les han marcat amb color sobre l'asfalt i, fins i tot, protegit amb pilones en aquells punts en què no es disposava de bones voreres.

Tot això se suma a la feina de vigilància de les cruïlles més perilloses per part d'un agent duta a terme des de fa anys i a la imminent implementació dels 30 km/h com a velocitat màxima en els entorns dels col·legis. De totes les mesures adoptades se'n donarà informació als centres i a les famílies.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat