Arriba l'edició 2023 de l'Oncoswim per a la Fundació Oncolliga Girona

Palafrugell

Data: 23/05/2023

El dissabte 27 de maig a les 19h de la tarda aproximadament, a la plaça del Port Bo de Calella de Palafrugell, s'hi instal·larà un avituallament amb la intenció d'acollir a tots aquells que arribin de l'Oncoswim i de la Milla Solidària, per celebrar l'acte final d'entrega de xec i l'arribada dels nadadors i nadadores.

L'Oncoswim és una prova esportiva i solidària de natació en aigües obertes organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb el suport tècnic del Club Natació Radikal Swim que el pròxim 27 de maig del 2023 arribarà a la sisena edició. L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és recaptar fons per ajudar a la investigació sobre el càncer, concretament un estudi clínic sobre el càncer de mama triple negatiu, un subtipus de càncer de mama que és molt agressiu i que afecta sobretot dones joves.

La prova de l'Oncoswim, es du a terme a la Costa Brava i té un recorregut de 30 km amb sortida a l'Estartit i arribada a Calella de Palafrugell. Per la seva banda, la Milla Solidària, és una prova individual de natació en aigües obertes, que consisteix a recórrer la distància que hi ha entre la platja de Llafranc i Calella de Palafrugell. Es tracta d'un recorregut d'aproximadament 1,6 km que es correspon amb l'últim tram de l'Oncoswim. La sortida serà el mateix dia 27 de maig a la tarda, per tal de fer coincidir l'arribada a Calella amb la dels equips de l'Oncoswim.

A les 19h de la tarda aproximadament, a la plaça del Port Bo de Calella de Palafrugell, s'hi instal·larà un avituallament amb la intenció d'acollir a tots aquells que arribin de l'Oncoswim i de la Milla Solidària, per celebrar l'acte final d'entrega de xec i la victòria dels nadadors i nadadores.

El projecte està dirigit per la Dra. Teresa Puig i la Dra. Gemma Viñas, membres del Grup de Recerca en Noves Dianes Terapèutiques (TargetsLab) de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona, en estreta col·laboració amb l'Institut Català d'Oncologia. Un 30% del total de les donacions es queden a la Fundació Oncolliga Girona per a despeses pròpies i com a compensació per l'increment en la demanda de serveis que s'ha experimentat arran del creixement de l'entitat.

Enguany la ubicació d'allotjament que ha organitzat l'entitat ha estat el municipi de Palafrugell i no l'Estartit com altres anys. La causa és l'alt nombre d'ocupació del qual disposa l'Estartit per les dates assignades a l'acte.

Tot i la celebració de l'Oncoswim, les donacions per contribuir a recollir fons per ajudar a la Fundació Oncolliga Girona no s'atura i es poden realitzar continuadament. En aquest moment, ja acumulen uns 55.000€ en donatius abans de l'acte. En resum, es tracta d'una reunió que concentra solidaritat, esport, lluita i diversió en un entorn idíl·lic com és la Costa Brava.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat