Primeres trucades a les farmàcies per comunicar resultats positius en test d'antígens

Baix Empordà

Data: 04/01/2022

INTERVENEN: Farmàcia Massaneda i Can Romero de Palamós

L'augment de contagis propiciats per la variant òmicron ha desbordat els Centres d'Atenció Primària d'arreu de Catalunya, així com el servei telefònic 061. Per tal d'oferir una glopada d'aire al tensat sistema de salut, aquest dilluns el Govern va donar llum verda perquè les farmàcies també puguin notificar els positius obtinguts al domicili amb un test d'antígens. 

Com s'ha de notificar?
El procediment es manté igual. La persona que ha donat positiu en una prova d'automostra realitzada a casa, i opta per notificar-ho a la farmàcia, s'ha d'identificar, indicar la marca del test, així com detallar la data de realització. La informació s'ha de facilitar via correu electrònic o per telèfon, i mai desplaçar-se fins a l'establiment per a evitar possibles contagis.

Són farmàcies que ja estaven autoritzades per realitzar tests d’antígens supervisats
Les dades proporcionades s'inclouen a l'historial clínic del pacient, permeten tramitar la baixa, però no obtenir el Certificat Covid. No obstant això, són la meitat de les farmàcies les que estan habilitades per realitzar aquest tràmit. Arreu de Catalunya, en concret, en són 1.300 i al Baix Empordà n'hi ha una quarantena (es poden consultar a la web canal salut). La mesura de caràcter temporal l'han acceptat de bon grat i asseguren "estar disposats a ajudar sempre al servei públic".

Els proveïdors han augmentat el preu dels testos
Sense un topall marcat, el preu dels tests d'antígens balla entre els sis i els set euros i mig. Durant les últimes setmanes es va experimentar una manca d'estoc, però ara les proves ja tornen a omplir els magatzems de les farmàcies. Això sí, amb més demanda, els proveïdors han augmentat els preus. 

En només 48 hores Salut comptabilitza 6.970 positius per auto test d'antígens a través de les farmàcies
Fins ara, aquestes farmàcies notificaven els resultats dels tests d'antígens supervisats o amb recepta, però a partir d'aquest dilluns s'afegeixen les proves realitzades a casa. De fet, ha passat només un dia de l'anunci emès pel Departament de Salut, i els establiments de la comarca ja han començat a rebre les primeres trucades. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat